Groen ziet oude postgebouwen als nieuw ondernemerscentrum in Oudenaarde

02 Februari 2016

Groen ziet oude postgebouwen als nieuw ondernemerscentrum in Oudenaarde

Op de gemeenteraad van vorige week (25 januari 2016) bracht Tim het voorstel om de oude gebouwen van Bpost aan de Bekstraat ter beschikking te stellen van jonge en creatieve ondernemers. We lieten de mogelijkheid aan het stadsbestuur om te onderhandelen met Bpost rond dit voorstel. De ligging in het centrum, op wandelafstand van het station is ideaal. De beschikbare ruimtes bieden heel wat mogelijkheden tot kantoorruimtes, crea-ateliers, opslagruimte, co-workingspaces, flexplekken, vergaderaccommodatie, pop-upshops,... Volgens ons krijgt de stad een uitgelezen kans om het lokale ondernemersklimaat aan te scherpen en in te zetten op de economie en de ondernemers van de toekomst.

 

Het stadsbestuur deelde ons enthousiasme niet en koos, in plaats van het voorstel te bediscussiëren, voor een tegenaanval. Zo bleef de burgemeester, die verantwoordelijk is voor lokale economie, herhalen hoe goed het huidige bedrijvencentrum, in de industriezone "De Meersbloem", wel werkt.
Zo leek het alsof wij dit in vraag stelden en hierop kritiek hadden, wat voor ons geen punt van discussie was.

 

Voor ons kan een nieuwe vorm van ondernemerscentrum perfect naast of samen met het huidige bedrijvencentrum bestaan en kansen geven aan nieuwe ondernemingen en creatieve geesten uit Oudenaarde en nieuwe mensen aantrekken, wat een doelstelling van dit stadsbestuur is.

 

Gelukkig weten we ondertussen dat dergelijke voorstellen wat tijd nodig hebben om te rijpen en dat er nog kansen zullen komen om dit thema op de politieke agenda in Oudenaarde te plaatsen.

 

Lees ook: www.groenoudenaarde.be/oud_postgebouw_kan_centrum_voor_kleine_ondernemers_en_creatievelingen_worden