Dag van de Zorg: Groen Oudenaarde bedankt zorgpersoneel en vrijwilligers met "app(e)laus"

28 Maart 2016

Dag van de Zorg: Groen Oudenaarde bedankt zorgpersoneel en vrijwilligers met

Met een mand vol appels met het opschrift "bedankt, jij verdient app(e)laus" en met paaseitjes feliciteerden GroenPlus oprichter Dirk Van Maelzaeke, Groen-bestuursleden en zelf artsen Eva Pycke en Peter Blondeel, Groen OCMW-raadslid Wouter Decoodt en Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman het zorgpersoneel en de vele vrijwilligers in WZC Meerspoort, WZC Scheldekant, Heuvelheem, Heilig Hart, Kloosterhof, en AZ Oudenaarde.   "Deze mensen geven dagelijks het beste van zichzelf in moeilijke omstandigheden", zegt OCMW-raadslid Wouter Decoodt. "Naast de dagdagelijkse zorg voor de cliënten moet er ook voldoende aandacht zijn voor het welzijn van het personeel en de vrijwilligers. Dit kan door in te zetten op voldoende personeel en werkbaar werk in optimale omstandigheden. Hoe meer zorg voor het personeel, hoe meer dit afstraalt op de bewoners."

 

"Wij komen hier als artsen bijna dagelijks en kunnen alleen maar vaststellen: er wordt steeds meer verwacht met steeds minder middelen. Door de moeilijke financiële toestand en besparingen wordt de druk op het personeel steeds groter", getuigen Eva Pycke en Peter Blondeel, "Hier zit geen rek meer op, het zorgberoep is geen bandwerk maar blijft mensenwerk en daar is tijd en ruimte voor nodig."

 

"Op deze Dag van de Zorg willen wij deze doeners, die zich dagdagelijks inzetten voor de zorgbehoevenden in onze samenleving, van harte bedanken", besluit Groen-parlementslid Elisabeth, "Zij verdienen oprecht ons app(e)laus!"

 

Meer info: Elisabeth Meuleman - 0473 41 61 47