Dossier nieuw skatepark goedgekeurd

13 December 2021

Dossier nieuw skatepark goedgekeurd

Op de gemeenteraad werden bestek, raming en lastvoorwaarden voor de aanleg van het skatepark unaniem goedgekeurd.Groen feliciteert het schepencollege en de betrokken stadsdiensten en het in bijzonder de schepen van sport en de sportdienst. "Voor de skaters is dit een droom die zal uitkomen. Dit bewijst dat de stad zich ook inzet voor de niet-georganiseerde jeugd. Alhoewel, de skaters verenigden zich sinds 2018 als vereniging "De Loods Skateboarding". Stad Oudenaarde mocht ook recent een skateshop verwelkomen op de Markt, die ongetwijfeld een verdere rol zal spelen voor alle skaters."

Skater en raadslid Folke D'Haeyer (Groen) voerde in 2016 voor het eerst actie voor een nieuw skatepark en reageert heel tevreden: "Het bestek zit heel goed in elkaar. Er wordt duidelijk gekozen voor kwaliteit en ook het budget ging opnieuw omhoog, naar maar liefst 450.000 euro." Op de gemeenteraad van 13 december pleitte hij om te kiezen voor een aanbesteding met Europese bekendmaking. De schepen (Peter Simoens) bevestigde dat - hoewel dit niet verplicht is - het bestek Europees bekendgemaakt zal worden. "Dit is voor de skaters de kers op de taart.", aldus Folke D'Haeyer.

Het skatepark wordt ontworpen en gebouwd door één hoofdaannemer. Het skatepark komt op de zelfde locatie als het huidige skatepark aan de Rodelos. Het wordt ontworpen met oog voor beginners en gevorderden, wordt vervaardigd in spuitbeton en zal 1400 vierkante meter groot zijn. Het huidige multifunctionele pleintje verhuist. Het zal een groen karakter hebben en er zal verlichting zijn. Het skatepark zal klaar zijn op 9 december 2022. Groen zal erop toezien dat er een tijdelijk skatepark komt wanneer het oude verdwijnt en het nieuwe wordt aangelegd.