Een veilige Leupegemstraat voor fietsers en voetgangers!

13 December 2011

Een veilige Leupegemstraat voor fietsers en voetgangers!

Vrijdag 16 december 2011 werd de tunnel onder de N60 officieel geopend. Jong Groen! en Groen! zijn blij met deze veilige oversteek. 200 meter verder, net voorbij de kerk in Leupegem, worden fietsers echter gedwongen zich tussen auto's en vrachtwagens te wringen. De oversteek naar het Spei is er levensgevaarlijk.Toch is dit de weg naar het centrum die aangeraden wordt voor fietsers. Doordat fietsers niet langer op de N60 mogen rijden tussen de Minderbroederstraat en het rondpunt zal het fietspad langs het Spei nog meer gebruikt worden (zie ook:

www.groenoudenaarde.be/pers20111205). Er moet dringend een oplossing komen.

Elisabeth Meuleman, Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid voor Groen!, heeft op 8 december minister Crevits gevraagd snel maatregelen te nemen (lees er hier meer over).

Wij hebben briefkaarten (zie hieronder) verdeeld in meerdere buurten in Leupegem. Wie mee wil ijveren voor een veilige Leupegemstraat, kon ons het kaartje ondertekend terugbezorgen. Wij gaven ze vervolgens af aan de schepen van Mobiliteit en aan de burgemeester en vragen dat ook hij in het Vlaams Parlement blijft initiatieven nemen voor een veilige inrichting van de Leupegemstraat.

Groen! Oudenaarde heeft op 4 december tevens een brief naar het stadsbestuur verstuurd met de vraag om verlichting langs de fietspaden langs het Spei (zie bijlage onderaan). "Wij kregen nog geen antwoord op onze vraag," meldt Steven Bettens, "maar schepen van Mobiliteit Eeckhaut liet in de pers wel optekenen dat het stadsbestuur al stappen ondernomen heeft om het fietspad aan het Spei te verlichten." (Zie ook op www.nieuwsblad.be.) "Wij volgen dit uiteraard op."