Groen houdt, met steun van vzw De Parel, nogmaals café Stad Gent aan het station open, ditmaal voor de slachtoffers van de aardbevingen.

11 Maart 2023

Groen houdt, met steun van vzw De Parel, nogmaals café Stad Gent aan het station open, ditmaal voor de slachtoffers van de aardbevingen.

Om de slachtoffers daar en familieleden en vrienden hier een hart onder de riem te steken en te helpen bij de heropbouw van beide landen slaan Groen en multicultureel centrum De Parel in Eine de handen in elkaar

Groen houdt, met steun van vzw De Parel, nogmaals café stad Gent aan het station open, dit maal voor de slachtoffers van de aardbevingen.

 

De beelden van de verwoestende aardbevingen in Syrië en Turkije die ondertussen al meer dan 50.000 slachtoffers eisten laten niemand onberoerd. Om de slachtoffers daar en familieleden en vrienden hier een hart onder de riem te steken en te helpen bij de heropbouw van beide landen slaan Groen en multicultureel centrum De Parel in Eine de handen in elkaar. Een benefiet-weekend in pop-up café Stad Gent op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart zal hopelijk voor een mooie opbrengst zorgen voor het Consortium 12-12. 

 

‘We kunnen terug een bijzonder mooi muzikaal programma voorstellen, met een reeks van Oudenaardse artiesten die allemaal een steentje willen bijdragen voor het goede doel,’ zegt An Verhasselt, voorzitter van Groen. ‘Op vrijdag stellen een aantal mensen van de Jack Londen Show, met onder andere de Oudenaardse drummer Karel-Willem Delrue hun nieuwe groep JACKIE voor. DJ SYNC IN met Jules Cnudde sluit de avond af. Op zaterdag kunnen we genieten van Tijl De Meulemeester en Sanchéz Taelmaños. Zondag starten we met een aperitief concert met zwoele jazz van Trio Vandekouter gevolgd door vrolijke accordeonmuziek van Maria Mejor.’

 

Op zaterdag neemt vzw De Parel het Turks theehuis voor haar rekening. ‘We zijn als gemeenschap enorm aangeslagen en steunen graag initiatieven die iets voor de getroffen regio’s willen doen. We gaan de mensen laten proeven van verschillende heerlijke zoete Turkse specialiteiten die we zelf zullen bakken. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met onze heerlijke thee- en dessertcultuur,’ zegt bestuurslid van De Parel Fatma Avci.

 

‘Op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag is ook ons restaurant open: geen spaghetti deze keer maar hartige pannenkoeken met verschillende vullingen,’ besluit An Verhasselt nog, ‘en uitstekend te combineren met een Roman biertje of ander drankje van de Brouwerij, die we hierbij opnieuw willen bedanken voor het gebruik van de locatie voor dit goede doel.’

 

Meer info : An Verhasselt – tel.: 0477 02 50 34