Groen klaagt aan: zwembad steeds duurder en ontoegankelijker in Oudenaarde

10 Januari 2023

Groen klaagt aan: zwembad steeds duurder en ontoegankelijker in Oudenaarde

‘Wat Sportoase er echter niet bij vertelt en wat voor Groen niet aanvaardbaar is, is dat ook de sauna en het stoombad overdag gesloten zijn. Wie tijdens de daluren en dus de rustige momenten gebruik wil maken van de wellnessfaciliteiten kan dit ook niet langer, maar die moet wachten tot de drukke avondspits,’

Om energie te besparen en personeelskosten te drukken beperkt Sportoase de openingsuren van het recreatiebad tot avonden op weekdagen, woensdagnamiddagen en weekend, zo liet de algemeen directeur van Groep Sportoase weten in een persbericht. ‘Een keuze die we nog wel kunnen begrijpen’ zegt Mathilde Haesaert, gemeenteraadslid voor Groen in Oudenaarde en frequent gebruikster van de Zwem.com.

 

‘Wat Sportoase er echter niet bij vertelt en wat voor Groen niet aanvaardbaar is, is dat ook de sauna en het stoombad overdag gesloten zijn. Wie tijdens de daluren en dus de rustige momenten gebruik wil maken van de wellnessfaciliteiten kan dit ook niet langer, maar die moet wachten tot de drukke avondspits,’ klaagt het raadslid aan.

 

Bovendien motiveert Sportoase de beperkte openingsuren van het recreatiebad met het argument dat ze dan de prijzen voor een zwembeurt niet moet verhogen. ‘Ook dat is met een korrel zout te nemen’ vindt het Groen-raadslid. ‘Al in 2021 voerde de Zwem.com een forse prijsverhoging door van 5,70 naar 6,40 voor een zwembeurt voor een volwassene. Onlangs kwam daar dan nog eens een verhoging bij naar 6,65 euro. Ik betaalde recent nog 9,60 voor mijzelf en mijn kleine broertje van 2 jaar. Veel geld voor een uurtje spelen in het ploeterbad van een openbaar zwembad...’

 

‘Is de Zwem.com wel nog een publiek zwembad’ vraagt Haesaert zich af?’ ‘Wat we vreesden bij de opzet van deze publiek/private samenwerking wordt stilaan werkelijkheid : ons zwembad wordt steeds duurder en ontoegankelijker voor het brede publiek. Dit kan niet de bedoeling zijn. We gaan dit zeker aankaarten bij onze schepen van sport op de volgende gemeenteraad,’ besluit het raadslid nog.