Groen neemt afscheid van Luc Notebaert

15 Juni 2022

Groen neemt afscheid van Luc Notebaert

Jij bleef je inzetten, we konden altijd op je rekenen

We leerden je kennen via HOKI – Houdt onze kouters intact – het actiecomité waarmee we samen grootschalige leemontginning op onze kouters hebben tegengehouden. Samen met Jan, Rudi, Marc, natuurverenigingen, boeren en vele anderen. Een werk van jaren. En jij bleef je inzetten, we konden altijd op je rekenen. Jan vertelde nog : je kreeg kaarten om te verkopen voor het eetfestijn – een paar dagen later stond je al terug bij hem ‘Jan, laat nog maar wat kaarten bijdrukken, ze zijn al uitverkocht’. We zijn erin geslaagd om die leemontginning tegen te houden en die kostbare open ruimte te bewaren, en zo kwamen wij in contact en kwam je bij Groen.

Je eerste keer op de lijst was in 2018. Je had er plezier in. Ook hier hebben we campagnekaartjes moeten laten bijdrukken. Je was er in geslaagd om in elke menu kaart van de Carillon je kaartje te steken.. En in je andere favoriete café, Den Obus, hadden je vrienden kaartjes laten maken ‘voor al je groenwerken, één adres, Luc Notebaert’. We hebben zoveel gelachen..

Zondag zou onze lentebrunch plaatsvinden. Na lange coronatijden zonder veel activiteiten konden weer eens iets organiseren en onze leden en sympathisanten samenbrengen. De drank zit nog in je camionette, Luc. De brunch werd een herinneringsmoment voor jou. Zoveel mensen haalden zoveel warme herinneringen aan je op. Je dienstbaarheid, je positiviteit, niets was je te veel.

Begin dit jaar kwam je in de gemeenteraad. Je lanceerde meteen meerdere creatieve en positieve voorstellen. Eén ervan was een veilige fietsverbinding van onze deelgemeente Mater naar het stadscentrum. Voor kinderen en ouderen, daar zat je mee in. Met een traject dat je had uitgewerkt langs trage wegen. Luc, we gaan er zo hard ons best voor doen dat dat fietspad er komt. En als het er is dan noemen we dat het ‘Lukie Notebaert pad’, is dat goed?