Groen Oudenaarde is diepbedroefd om het plotse overlijden van haar lijstduwer Rik T'Hooft

04 Oktober 2012

Groen Oudenaarde is diepbedroefd om het plotse overlijden van haar lijstduwer Rik T'Hooft

Geheel onverwacht overleed Rik T'Hooft woensdagnacht (4 oktober 2012) aan een hartfalen. Rik T'Hooft was lijstduwer voor Groen in Oudenaarde. Hij werd 75 jaar.  "Zijn plotse overlijden grijpt ons allemaal bijzonder aan," zegt lijsttrekster Elisabeth Meuleman. "Rik was een bijzonder joviaal en geliefd man. Hij was een geboren verteller en een entertainer, maar bovenal een man met een warm hart. Hij was de Nestor van de partij maar het deed hem een enorm plezier om samen met jonge mensen met een open geest aan politiek te kunnen doen. " Rik was een man van het volk. Hij hield van de donderdagse Markt en was er vaak te vinden voor een pint. Hij was een fervent fietser en kon dan ook al eens serieus foeteren op het verkeer. Hij wilde zich echt nog eens inzetten om met Groen de stad verkeersveiliger te maken, en aangenamer voor senioren. Rik was medeoprichter van het Milieufront Omer Wattez en medestichter van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, oprichter van het Geuzenkoor, ex-zanger van de Gregoriusgilde en de Oudenaardse Zangvereniging. 

"Ons hart is bij zijn familie, zijn vrouw Bernadette en natuurlijk zijn dochter Saskia T'Hooft die ook kandidaat is en met wie hij zo vaak samen op pad ging," zegt Elisabeth Meuleman. "Er heerst grote verslagenheid en het is heel moeilijk voor ons om verder campagne te voeren. Maar hij wenste ons een klinkende overwinning toe en we laten de moed dus niet zakken." 

Groen Oudenaarde opent een rouwregister voor hun geliefde lijstduwer en vriend. U kan er terecht voor steunbetuigingen aan de familie. 

Meer info:

Elisabeth Meuleman

0473 41 61 47

 
<!--//--><![CDATA[// ><!-- // <![CDATA[ /* * * CONFIGURATION VARIABLES: EDIT BEFORE PASTING INTO YOUR WEBPAGE * * */ var disqus_shortname = 'groenoudenaarde'; // required: replace example with your forum shortname /* * * DON'T EDIT BELOW THIS LINE * * */ (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = 'http://' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head') || document.getElementsByTagName('body')).appendChild(dsq); })(); // ]]]]><![CDATA[> //--><!]]> Please enable JavaScript to view the <a href="https://groenoudenaarde.be/%3Ca%20href%3D"http://disqus.com/?ref_noscript">http://disqus.com/?ref_noscript">comments powered by Disqus.</a>

comments powered by Disqus