Groen Oudenaarde kiest nieuw voorzittersduo en nieuw partijbestuur

06 Januari 2019

Groen Oudenaarde kiest nieuw voorzittersduo en nieuw partijbestuur

Op haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie die dit jaar plaats vond in De Bierderij stelde de partij Groen het pas verkozen partijbestuur voor. Na 12 jaar voorzitterschap geeft Steven Bettens de fakkel door aan co-voorzitters Peter Blondeel en An Verhasselt. Peter Blondeel (43 jaar) is arts in Nederename en zal de volgende legislatuur voor Groen in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst zetelen. An Verhasselt (48 jaar) komt uit Eine en is teamcoach bij het Wit-Gele Kruis.

‘De schoenen van Steven Bettens, die de voorbije twaalf jaar een uitzonderlijke gedreven en geëngageerde voorzitter was zijn bijzonder groot om te vullen’ lacht Peter Blondeel. ‘Vandaar dat we dat met twee zullen doen. We willen Steven ongelooflijk bedanken voor de voorbije 12 jaar, waarbij hij alles heeft gegeven voor de partij.’
‘We willen zijn werk zo goed mogelijk verder zetten,’ vervolgt An Verhasselt. ‘Dat betekent inzetten op het hechte team en de warme ploeg die Groen in Oudenaarde is, een open partij zijn die aanspreekbaar is voor iedereen, en positief en constructief oppositie voert, mét oplossingen.

Bettens zelf zal zeker niet uit de politiek verdwijnen. ‘Na twaalf jaar voorzitterschap is het gezond dat nieuwe mensen klaar staan om over te nemen. Ik blijf zetelen in het bestuur en zal mij nog meer toeleggen op mijn mandaat als gemeenteraadslid en op inhoudelijke dossiers.’ Bettens wordt onder andere de trekker van de werkgroep Ruimtelijke Ordening waarin experten de ruimtelijke ontwikkeling en bouwprojecten in onze stad zeer nauwgezet zullen opvolgen. Hij is ook de afgevaardigde voor Groen in de politieraad en in de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur van het Algemeen Ziekenhuis (AZO).

Hilde Derudder uit Eine wordt partijsecretaris: ‘Groen boekte met een winst van bijna 10% en een verdubbeling van het aantal zetels in de gemeenteraad haar beste resultaat ooit. Ik wil de partijwerking nog verder helpen uitbouwen,’ zegt Derudder. ‘Zo zullen we starten met onderafdelingen, zoals de afdelingen Mater/Welden/Volkegem,  Centrum, Bevere/Ooike, Leupegem/Edelare/Melden, Eine/Heurne/Mullem, en Ename/Nederename om onze werking en aanwezigheid nog te versterken.’

Andere verkozenen in het bestuur zijn Martine Osselaer (penningmeester) Dirk Van Maelzaeke (ledenwerving); Marie-Ange LeBon (evenementenverantwoordelijke), Wouter Decoodt (verantwoordelijke Groenhuys) en Marion Van Opdenbosch (verslaggeving). Daarnaast zetelen ook alle mandatarissen in het nieuwe partijbestuur.

(niet op de foto : de mandatarissen Maud Wybraecke en Mathilde Haesaert omwille van de blok)