Groen Oudenaarde met klavertje vier naar de verkiezingen

05 Maart 2014

Groen Oudenaarde met klavertje vier naar de verkiezingen

Persmededeling 1 maart 2014 Deze voormiddag stelde Groen in Gent haar kandidaten voor onze provincie voor. Groen Oudenaarde is bijzonder fier dat er naast lijsttrekker Elisabeth Meuleman voor het Vlaams parlement en Petra De Sutter uit buurgemeente Horebeke op de tweede plaats voor Europa, nog twee kandidaten uit Oudenaarde op 25 mei deelnemen aan de verkiezingen.In december duidden de leden van Groen

Elisabeth Meuleman aan als lijsttrekker. Op dit ogenblijk is Elisabeth fractieleidster in het Vlaams Parlement en gemeenteraadslid in onze stad. Eerder deze week raakte bekend dat Petra De Sutter, die tot voor kort in Oudenaarde woonde, op de tweede plaats op de Europese lijst zal staan. Petra is arts-gynaecoloog in het UZ Gent en professor aan de UGent. Vandaag werden de volledige lijsten voorgesteld. Ook Eva Pycke en Koen Roman zijn kandidaat voor Groen.

Eva Pycke staat samen met Elisabeth op de lijst voor het Vlaamse parlement. Eva is huisarts en heeft een groepspraktijk in Eine en Nederename.

Eva: "In mijn praktijk word ik steeds vaker geconfronteerd met de invloed van schadelijke milieufactoren op de gezondheid. Ook de groeiende wachtlijsten van in de crèche tot aan het rusthuis en de vergrijzing van onze samenleving beschouw ik als één van de grote uitdagingen voor de toekomst. Dit zijn stuk voor stuk thema's die me nauw aan het hart liggen en waar Groen niet enkel veel belang aan hecht maar ook oplossingen voor biedt."Eva en haar man, die ook huisarts is binnen dezelfde groepspraktijk, dragen hun steentje tot minder fijnstofproductie bij door hun patiënten met hun elektrische wagen te bezoeken. Eva staat op de 23ste plaats.

Koen Roman is lijstduwer bij de opvolgers voor het Federaal Parlement. Koen is burgerlijk ingenieur, hij woont in Ename, is voorzitter van Groen Zuid-Oost-Vlaanderen en ondervoorzitter van Groen Oudenaarde.

Koen: "Als werkgever ben ik er van overtuigd dat bedrijven die inzetten op innovatie en duurzaamheid de toekomst voor zich hebben. Dit zowel voor wat betreft hun activiteiten als voor hun personeelsbeleid. Groen en zaken doen gaan voor mij perfect hand in hand."

Meer info: Elisabeth Meuleman, lijsttrekker Vlaams Parlement, 0473 41 61 47