Groen Oudenaarde organiseert Warmste pop-up Cafe ten voordele van brooddoosnodig-project van vzw Enchanté

10 December 2022

Groen Oudenaarde organiseert Warmste pop-up Cafe ten voordele van brooddoosnodig-project van vzw Enchanté

'De Warmste week staat dit jaar in het teken van kansarmoede'

In het weekend van 17 en 18 december wordt café Stad Gent aan het station in Oudenaarde tijdelijk nieuw leven ingeblazen. Het café gaat 1 weekend terug open, en alle inkomsten van het pop-up café gaan integraal naar het brooddoosnodig-project van vzw Enchanté.

'De Warmste week staat dit jaar in het teken van kansarmoede' legt Oudenaards gemeenteraadslid Elisabeth Meuleman uit. 'Met Groen zijn wij ervan overtuigd dat kinderen die met een lege maag op de schoolbanken zitten veel moeilijker tot leren kunnen komen. Armoede aanpakken via de school werkt, dat tonen ook andere landen. Iemand die geen honger heeft, leert beter en heeft later meer kansen. De vzw Enchanté startte daarom het brooddoosnodig-project, om te zorgen voor een gevulde brooddoos voor elke leerling. Wij steunen dan ook met overtuiging dit project.'

'Wij hebben een bijzonder leuk programma in elkaar gebokst voor dit weekend' vervolgt voorzitster An Verhasselt. 'Zaterdag openen de deuren van Stad Gent om 16u. Om 17u speelt gelegenheidstheater Pur Sang hun bejubelde stuk De Poezemuis van Dario Fo. (tickets 10 euro, reservatie op nummer 0484 15 59 54 of op [email protected] ). Vervolgens komt vzw Enchanté het brooddoosnodig-project toelichten. Tussen 18u en 20u serveren wij tapasbordjes, spaghetti en croque-monsieurs. Vanaf 20u zij er optredens van Jochen (Weekend Stranger) en Louise, beiden gekend van The Voice. Afgesloten wordt er met DJ 'Bob en Steven draaien door'.

'Op zondag 18 december gaan de deuren van Stad Gent open om 10u30. Om 11u30 kan je genieten van een aperitiefconcert van Egon en Frank. Vanaf 11u30 serveren we opnieuw spaghetti, croque-monsieurs en dessertbuffet. We sluiten ons pop-up café om 15u.'

We bedanken alvast Brouwerij Roman voor hun warme steun. Zonder hen was dit project niet mogelijk geweest. Iedereen is van harte welkom, meer inlichtingen kan je verkrijgen via [email protected] of op 0473 41 61 47.