Groen Oudenaarde vraagt en krijgt beperking stijging waterfactuur

26 November 2014

Groen Oudenaarde vraagt en krijgt beperking stijging waterfactuur

 ? PersberichtOp de gemeenteraad van afgelopen maandag vroeg Elisabeth Meuleman van Groen om de gemeentelijke saneringsbijdrage op de waterfactuur niet te verhogen en liefst nog te verlagen. Het Stadsbestuur stemde hierin toe en zal een voorstel uitwerken voor gezinnen en bedrijven.

Elisabeth Meuleman: " De waterfactuur bestaat bij de mensen behalve uit de abonnementskosten nog uit 3 posten die afhankelijk zijn van het waterverbruik. De productiekosten van het leidingwater, de bovengemeentelijke en de gemeentelijke saneringsbijdrage. Deze saneringsbijdrages dienen om rioleringswerkzaamheden te bekostigen."

"De Vlaamse Regering besloot in hun regeerakkoord om de bovengemeentelijke saneringsbijdrage met maar liefst 20% te verhogen wat voor de huisgezinnen een meerkost van een paar tientallen euro's op jaarbasis zal betekenen," vervolgt Meuleman. "Wij vroegen dan ook aan het stadsbestuur om de Oudenaardse burger te ontzien en de gemeentelijke saneringsbijdrage niet te verhogen maar naar beneden bij te stellen zodat de bijkomende Vlaamse kosten geneutraliseerd worden. Het stadsbestuur zal de gemeentelijke bijdrage alvast niet verhogen, antwoordde schepen Guy Hove."

En de Groen fractieleidster besluit: "We zijn zeer verheugd dat het stadsbestuur onze piste volgt en bereid is deze inspanning te doen. Zo bewijst ze dat het ook anders. De huidige Vlaamse regering schuift heel wat facturen door naar gezinnen : water, elektriciteit, naar school gaan en studeren, de bus en de trein, alles wordt duurder. Ook in Oudenaarde gingen al heel wat prijzen voor stadsdiensten de hoogte in. Gelukkig komt daar nu niet nog een extra stijging van de gemeentelijke bijdrage voor de waterfactuur bij. We geven het college dus een dikke groen pluim en appreciëren hun bereidwilligheid om in te gaan op onze vraag!"

 

Contact : Elisabeth Meuleman ? 0473 41 61 47