Groen tevreden dat veilige fietsoversteek aan kerk in Leupegem er eindelijk komt

19 December 2016

Groen tevreden dat veilige fietsoversteek aan kerk in Leupegem er eindelijk komt

De gemeenteraad van maandag aanstaande zal een samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaams gewest en de stad Oudenaarde goedkeuren voor de aanleg van een fietstunnel onder de N8 ter hoogte van de kerk in Leupegem. "Eindelijk," klinkt het unaniem bij Groen, "Na jaren van acties en vragen aan de minister en op de gemeenteraad schieten nu ook de stad en overheid samen in actie."    

"Morgen is het exact 5 jaar geleden dat de tunnel onder de N60 in Leupegem werd geopend," steekt fietser, Leupegemnaar en gemeenteraadslid Steven Bettens van wal, "Groen was uiteraard heel tevreden met die veilige kruising maar wees toen nog maar eens op de gevaarlijke oversteek aan de kerk, een paar 100 meters verder (foto's).

 

 "Na jaren van acties, een filmpje, parlementaire vragen en vragen en voorstellen op de gemeenteraad door Groen komt er eindelijk schot in de zaak," vervolgt Bettens, "De overeenkomst die maandag op de gemeenteraad geagendeerd staat kunnen we alleen maar toejuichen. Deze overeenkomst bevestigt bovendien onze visie dat akkoorden sluiten met de Vlaamse overheid mogelijk is. Het kan voor ons een aanzet zijn om ook over de overname of heraanleg van andere gewestwegen de dialoog met de Vlaamse overheid aan te gaan."

  

"Maandag zullen we onze vraag herhalen om bij de Vlaamse overheid aan te dringen eerst de tunnel aan de kerk aan te leggen en pas nadien eventueel de brug over de N60 ter hoogte van de oude spoorwegbedding richting Ruien te bouwen," besluit Bettens, "Voor Groen blijft deze brug een weinig verantwoorde keuze. Op een paar 100 meter van de fietserstunnel onder de N60 willen het Gewest en de stad een brug voor fietsers van meer dan 2 miljoen euro bouwen, centen die veel beer kunnen besteed worden. We betwijfelen niet alleen het nut van die brug, dergelijke brug in het hart van de Vlaamse Ardennen is ook esthetisch en architecturaal niet verantwoord."

 

Meer info voor de pers: Steven Bettens, 0474 88 19 54