Jong Groen! en Groen! Oudenaarde nodigen je uit op hun erfgoedwandeling en nieuwjaarsreceptie zondagvoormiddag 8 februari

30 Januari 2009

We starten de wandeling om 10u30 aan het jeugdcentrum Jotie in de Hofstraat te Oudenaarde. We eindigen rond 11u30 in de Saffrefabriek (Dijkstraat 45 B - Litoziekla*-lokaal) en sluiten af met een aperitief en een persconferentie. Dertien jaar geleden maakte het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed een inventaris van het Oudenaards erfgoed ("Bouwen door de eeuwen heen", deel 15n1 - link best openen in nieuw venster). Met het naslagwerk in de hand trokken we door Oudenaarde en meerdere fusiegemeenten. We onderzochten hoe het nu met ons erfgoed is gesteld. De resultaten zijn onthutsend.Op 8 februari stellen we de volledige resultaten van ons onderzoek aan jullie voor. Aansluitend tonen we bij het aperitief een exclusieve, nooit eerder publiekelijk vertoonde reeks oude foto's van de stad Oudenaarde.

Inschrijven is niet verplicht, maar als je komt graag een seintje via [email protected] of via andere Groen!-activelingen.
Iedereen welkom!