Jong Groen voert op unieke manier actie voor meer fietsparkeerplaatsen

05 Februari 2010

Een boek terugbrengen naar de bibliotheek, de donderdag groentjes halen op de markt, een pintje drinken in één van de vele café's rond de markt, een cultureel optreden meepikken in de Woeker,... Het lijken allemaal heel eenvoudige dingen. Tot je in Oudenaarde ergens aankomt en je fiets wil parkeren.Enkel de creatievelingen onder ons genieten van het moment dat ze aan de Woeker hun fiets kwijt willen.

Jong Groen voert actie! En hoopt op bijval van alle fietsers die in Oudenaarde al eens gevloekt hebben!

Afspraak aanstaande zaterdag (6 februari 2010) om 10 uur aan het cultureel centrum de Woeker. Hopelijk vinden jullie het ook dringend tijd dat het stadbestuur eens niet enkel aan extra parking voor auto's denkt!

Charlot

Namens Jong Groen! Oudenaarde

 

Persmededeling 5 februari 2010

Achter het cultureel centrum de Woeker en de brandweerkazerne wil het stadsbestuur nog meer parkeerplaatsen voor auto's terwijl er in die buurt niet één fietsparkeerplaats is!

Jonggroen grijpt deze keuze van de stad aan om op zaterdag 6 februari om 10 uur actie te voeren aan de Woeker.

"Deze actie wordt het startmoment van onze zoektocht naar 300 handtekeningen voor meer en betere fietsparkeerplaatsen", licht Charlot Reynaert van Jonggroen Oudenaarde toe. "Het gemeentedecreet laat toe dat iedereen voorstellen kan indienen op de gemeenteraad. Wanneer een vooropgesteld minimum aan handtekeningen verzameld wordt - voor Oudenaarde zijn dat er 300 - mag de verzoeker de vraag toelichten tijdens de gemeenteraad. Tot op heden werd in Oudenaarde nog geen enkele keer gebruik gemaakt van dit recht."

"Terwijl het stadsbestuur blijft autoparkeerplaatsen aanleggen, is er een nijpend tekort aan fietsparkeerplaatsen", besluit Charlot, "Wij willen dus als eerste in Oudenaarde van het spreekrecht in de gemeenteraad gebruikmaken om dit probleem aan te kaarten."

Meer info: Charlot Reynaert (tel. 0486 41 39 85)