Groen maakt eerste 19 namen voor verkiezingen bekend

10 Maart 2018

Groen maakt eerste 19 namen voor verkiezingen bekend

Met unanimiteit van stemmen werd op de algemene vergadering van Groen de voorgestelde lijst van kandidaten voor de topplaatsen voor de gemeenteraadsverkiezingen dit najaar goedgekeurd. Vlaams Parlementslid zal de lijst trekken. Groen-voorzitter en -raadslid staat op twee. De derde plaats is voor nieuwkomer

Elisabeth MeulemanSteven BettensMaud Wybraeke. Maud is een 21-jarige studente Arabistiek en Politieke Wetenschappen. De vierde plaats gaat naar zetelend raadslid Folke D'Haeyer, bekend van zijn acties rond het skatepark. Op plaats vijf en zes staan de dokters Eva Pycke en Peter Blondeel van een groepspraktijk te Nederename. Zij komen voor het eerst op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats zeven staat Dirk Van Maelzaeke, bekend om zijn loopacties voor het goede doel. Koen Roman, ook voor het eerst op de lijst voor de gemeenteraad, wordt onze lijstduwer, "Den ondersten bol".

"Wij kiezen bewust de kaart van de jeugd en de toekomst," zegt Meuleman, "vandaar bij ons ook jongeren op onze topplaatsen."

Naast de 4 nieuwkomers op de topplaatsen maakt Groen in Oudenaarde nog zeven nieuwe kandidaten bekend. Het gaat om Marie-Rose Beernaert, Hilde Derudder, Pieter Feys, Natalie Lannau, Luc Notebaert, An Van Lancker en Pieter Van Welden.

Vaste waarden Wouter Decoodt, Saskia T'Hooft, Ugo Sansen en Tim Vanderhaeghen vervolledigen de voorlopige lijst. Groen maakt daarmee nu al 19 van de 31 kandidaten bekend. Die gaan met de programmapunten die uit de negen "Stadsdialogen" over het programma komen de boer op.

AVS maakte deze reportage: https://vimeo.com/258938472.