Meer dan Groen Oudenaarde dringt aan op realisatie Luc Notebaert pad

17 Oktober 2023

Meer dan Groen Oudenaarde dringt aan op realisatie Luc Notebaert pad

Op de Dag van de Trage Weg roept 'Meer dan Groen Oudenaarde' het stadsbestuur op om in te zetten op veilige verbindingen voor fietsers en voetgangers van de deelgemeenten naar het centrum.

Op de Dag van de Trage Weg roept ‘Meer dan Groen Oudenaarde’ het stadsbestuur op om in te zetten op veilige verbindingen voor fietsers en voetgangers van de deelgemeenten naar het centrum. ‘Wij vragen de realisatie van het Luc Notebaert pad – een veilige fiets- en wandelverbinding van Mater naar het centrum van Oudenaarde,’ licht gemeenteraadslid Elisabeth Meuleman toe. ‘Maar er zijn nog meer missing links. Onder andere vanuit Bevere of via het sluiten van de fietsring kunnen meer trage, veilige paden voor fietsers en wandelaars worden gerealiseerd. ‘Meer dan Groen’ dringt er bij het stadsbestuur op aan hier prioritair werk van te maken.’

Het weekend van 14 en 15 oktober is traditioneel ‘Dag van de Trage Weg’. Heel wat gemeenten zetten met wandelingen, picknicks, fietstochten en nog veel meer hun trage wegen in de kijker. Onder andere in Zwalm, Zottegem, Maarkedal en Brakel worden activiteiten georganiseerd. In Oudenaarde blijft het stil. Nochtans is veilige infrastructuur een prioriteit om mensen op de fiets te krijgen en om scholieren veilig van de deelgemeenten naar de scholen in het centrum te laten fietsen.

Op vrijdag 13 mei 2022 overleed ons raadslid Luc Notebaert in een tragisch verkeersongeval. Luc was als plaatsvervanger heel recent in de gemeenteraad gekomen voor onze fractie. Met veel enthousiasme wilde hij constructieve oppositie voeren en onze stad beter maken, vanuit oprecht engagement en betrokkenheid bij de stad en ‘zijn’ deelgemeente Mater. Zijn allereerste voorstel was dan ook een veilige fietsverbinding tussen Mater en Oudenaarde. Hij werkte dit helemaal uit en legde al verschillende contacten. Op diezelfde gemeenteraad antwoordde de schepen dat hij het voorstel zeker genegen was en ter harte zou nemen.

‘Meer dan Groen Oudenaarde’ blijft er op aandringen dat het Luc Notebaert pad wordt gerealiseerd. Tegelijk vragen we om ook vanuit andere deelgemeenten in te zetten op veilige, autovrije, ‘trage’ verbindingen. ‘Er zijn nog heel wat quick wins te realiseren, ook op vlak van toegankelijkheid’ besluit Meuleman. ‘We vragen de stad om hier een absolute prioriteit van te maken.’