Oudenaardse partij ‘Meer dan Groen’ pakt uit met opvallende nieuwe en verbredingskandidaten

07 Juni 2023

Oudenaardse partij ‘Meer dan Groen’ pakt uit met opvallende nieuwe en verbredingskandidaten

"We zijn vandaag bijzonder fier dat we vier opvallende, sterke, nieuwe en onafhankelijke kandidaten kunnen voorstellen"

In Oudenaarde trekt de vroegere partij Groen met een nieuwe naam en een nieuw lokaal project naar de verkiezingen. Lijsttrekker Elisabeth Meuleman legt uit: "Met de nieuwe naam ‘Meer dan Groen’ moet duidelijk worden dat de groenen willen verbreden. In Oudenaarde zijn wij een open beweging die bruggen slaat naar anderen en wil verbinden. We blijven ons inzetten voor klimaat, natuur en open ruimte maar zetten ook in op sociale thema’s, we steunen lokale ondernemers, we willen de handen in elkaar slaan met landbouwers."

"Onafhankelijke kandidaten op onze lijst geven die verbreding en dat lokale project een gezicht, en we zijn vandaag dan ook bijzonder fier dat we vier opvallende, sterke, nieuwe en onafhankelijke kandidaten kunnen voorstellen."

Met Maarten Blondeel haalt de partij politieke ervaring binnen. Maarten zetelde eerder voor de socialisten in de gemeenteraad, maar kan zich helemaal vinden in het nieuwe lokale project van ‘Meer dan Groen.’ Maarten Blondeel: "Inhoudelijk sterk en aan politiek doen vanuit de eerlijke overtuiging om onze stad steeds beter te maken zijn principes die ik belangrijk vind en die ik in deze lijst terug vind. Deze groep heeft tevens de gezonde ambitie om effectief mee te besturen en is daar ook klaar voor. Ik geloof echt in het project dat deze lijst heeft voor onze stad." Maarten woont in het centrum van Oudenaarde en is advocaat. Hij zal meer dan Groen als onafhankelijke kandidaat versterken.

Een tweede onafhankelijke kandidaat is Ruben Verstraeten uit Ename. Ruben Verstraeten is een ingenieur architect werkzaam aan de universiteit van Gent. Hij versterkt de partij met een ongelooflijke expertise op vlak van ruimtelijke ordening. Ruben Verstraeten: "De uitdagingen voor het buitengebied zijn talrijk en interessant. We moeten onze dorpen en deelgemeenten versterken en landbouw en natuur verzoenen. Daar wil ik werk van maken en daarom kies ik als onafhankelijke voor dit brede, verbindende project."

‘Meer dan Groen’ pakt ook uit met twee opvallende groene nieuwkomers: Lut Hoebeke - bio-ingenieur uit Mater - wil het werk van haar man Luc Notebaert verder zetten en de herinnering aan Luc levend houden. Luc zetelde voor Groen in de gemeenteraad maar overleed vorig jaar bij in een tragisch ongeval. Lut Hoebeke: "Luc zou dit gewild hebben en zou zeker fier zijn. Hij wilde zich inzetten voor het behoud van open ruimte en streed onder andere tegen de leemontginnig in Mater. Ook veilige fietsverbindingen naar het centrum waren zijn stokpaardje. Ik sta daar helemaal achter en wil er mee voor zorgen dat het Luc Notebaert pad, dat Mater op een veilige manier met het centrum van Oudenaarde verbindt, er komt."

Tenslotte zet ook Rik Bossuyt zijn schouders onder ‘Meer dan Groen’. Rik Bossuyt is bekend van de voorjaarsklassiekers: de man die de renners bij de aankomst beschermt en begeleidt. Maar Rik is zoveel meer dan dat: vakbondsman, sociaal bewogen schooldirecteur en voogd van 14 niet-begeleide minderjarigen. Rik Bossuyt: "Ik geef graag een duwtje aan het sociaal groen beleid in Oudenaarde. We hebben sterke mensen nodig in de politiek, ik geloof in deze sociaal geëngageerde sterke ploeg."

"Ik ben bijzonder fier en tevreden dat deze politiek en inhoudelijke ijzersterke kandidaten ons #TeamOudenaarde en ons lokale ‘Meer dan Groen’-project willen versterken," besluit Meuleman. "Lokale politiek gaat over ideeën voor een aangename en leefbare centrum en deelgemeenten, maar ook over mensen. Dit zijn mensen die hun nek uitsteken voor onze stad, en echt iets willen en kunnen betekenen in de politiek."