"Nestor" Rik T’Hooft duwt Groen-lijst, jongerenkandidaat Tim Vanderhaeghen op plaats drie

07 Juni 2012

Groen trekt met een duidelijk programma en sterke kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen. Op de derde plaats lanceert de partij nieuwkomer en jongerenkandidaat Tim Vanderhaeghen. Bekende Oudenaardist en nestor van de partij Rik T'Hooft duwt de Groenlijst. Tim Vanderhaeghen woont in Oudenaarde en groeide op in Heurne. Hij was leider en groepsleider bij KAJ en Chiro Eine en medewerker van Jeugdhuis 't Stadt in Welden. Tim is orthopedagoog en werkte als jeugdwelzijnswerker en vormingswerker voor jeugdwerkers. Hij is nu opbouwmedewerker bij Groen."Jongeren moeten inspraak hebben in het beleid", zegt Tim Vanderhaeghen, "ook bij de niet-typische jongerenthema's. Denk maar aan infrastructuurwerken, zoals de heraanleg van de Markt of de stationsbuurt, met een grote impact op de leefomgeving van jongeren. Jongeren hebben ruimte nodig, en een eigen stek voor hun vereniging. Hier is nog heel wat werk aan de winkel: KSA Mater, Litoziekla, KLJ,... vele verenigingen zoeken nog een geschikt lokaal. Ik wil van Oudenaarde een creatieve, hippe stad maken, en jongeren zijn daarvan de motor."

Lijstduwer Rik T'Hooft is een actieve senior van 74 jaar. Rik is geboren en getogen in Bevere en woont momenteel in Oudenaarde-centrum. Hij was zelfstandig meubelrestaurateur tot aan zijn pensioen, mede-oprichter van Milieufront Omer Wattez, mede-oprichter van RLVA (Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen), stichter van het Geuzenkoor, eerste voorzitter van oudleerlingenbond van Technisch Instituut Sint-Lucas, lid van de Oudenaardse Zangvereniging en de Gregoriusgilde (koor), lesgever in het Koninklijk Technisch Atheneum en Sint-Lucas, en is  nog steeds medewerker van VTB Oudenaarde.

Rik T'Hooft wil aandacht voor nieuwe woonvormen voor ouderen. "Ik ga voor meer zorg op maat voor ouderen in hun eigen omgeving. Er moeten verschillende woontypes zijn in onze wijken en dorpen zodat mensen levenslang kunnen blijven wonen in hun omgeving. En ook senioren willen inspraak op vlak van mobiliteit en infrastructuur. Ruime, toegankelijke voetpaden, bijscholing voor het gebruik van het openbaar vervoer, ruim aanbod aan rustbanken zijn voor mij essentieel."

Groen maakte eerder al opvallende nieuwkomers Ludo Van der Linden en Dirk Van Maelzaeke (onafhankelijk) bekend en kopstukken Elisabeth Meuleman (Vlaams parlementslid) en Steven Bettens (voorzitter Groen Oudenaarde).