Groen vraagt dringende renovatie van trage wegen in Nederename

08 Juli 2017

Groen vraagt dringende renovatie van trage wegen in Nederename

Persmededeling 10 juli 2017 Het stadsbestuur van Oudenaarde kondigde onlangs de heraanleg van de Robert De Preesterstraat in Nederename aan. Oppositiepartij Groen hekelt de kosten die gemaakt worden voor een weg die over twee jaar weer opgebroken zal worden. En dat terwijl er geen geld kan vrijgemaakt worden voor een trage weg langs de aanpalende Oudstrijdersstraat. Steven Bettens (voorzitter Groen Oudenaarde): "Binnenkort verschijnt de openbare aanbesteding voor de heraanleg van de Robert De Preesterstraat. Een goede zaak in het kader van de waterhuishouding, want de buurt had de afgelopen jaren regelmatig last van overstromingen. Alleen blijkt nu dat slechts een deel van de riolering zal vervangen worden."

"De rioleringswerken in de Robert de Preesterstraat dichtst bij het centrum van Nederename zullen pas uitgevoerd worden wanneer de werken in de Oudstrijdersstraat starten", gaat Bettens verder. "Tijdens de gemeenteraad van mei 2017 vernamen we dat deze werken weeral worden achteruitgeschoven. Dit deel van de Robert De Preesterstraat krijgt wel een nieuwe laag asfalt. Een kost van meer dan € 20 000 voor een werk dat over enkele jaren alweer zal opgebroken worden als er eindelijk met de Oudstrijdersstraat zal gestart worden."

"Dit is een pak geld voor een tijdelijk werk", vervolgt Steven Bettens. "Deze beleidskeuze van de stad staat in schril contrast met de weigering om de trage wegen langs de Oudstrijders- en de Ohiostraat te renoveren. Meermaals hebben we de schepenen van Mobiliteit en Openbare Werken hierom gevraagd. In afwachting van de herinrichting van de Oudstrijders- en de Ohiostraat kunnen deze trage wegen een veiliger alternatief voor de drukke straten vormen. De trage weg die uitkomt in de haakse bocht aan de villa van Vande Moortel in de Oudstrijdersstraat is meer dan dringend aan renovatie toe. Voor een bedrag van minder dan 2 000 euro zou men daar de trage-weg-gebruiker opnieuw een comfortabele en veilige route kunnen bezorgen zodat de gevaarlijke Oudstrijdersstraat kan gemeden worden."

"We weten dat juridisch nog moet uitgezocht worden waar de trage weg precies moet liggen. Maar de huidige trage weg ligt er al tientallen jaren. Als je weet dat je de weg voor 2 000 euro kan renoveren en dat je de fietsende scholieren en andere zachte weggebruikers hierdoor een veiliger alternatief kan bieden voor de huidige situatie, is dit een verantwoorde uitgave, veel verantwoorder dan een tijdelijke asfaltlaag van 20 000 euro een beetje verderop", besluit de voorzitter van Groen.