24 mei 2015

Prijsuitreiking JTP 2012

Alles samen deden maar liefst 182 deelnemers mee, goed voor een totaal van 417 gedichten. Een dergelijk aantal deelnemers en ook het zeer hoge aantal bezoeken aan onze website maken dat de Jotie T'Hooft Poëzieprijs z'n plaats verdient tussen de andere Vlaamse poëziewedstrijden.   De

prijsuitreiking op 12 mei 2012 wordt een groot feest.

De prijsuitreiking en alle andere activiteiten vinden plaats op de historische site van de Abdij Maagdendale (en kapel). De site bevindt zich langs de Schelde, op de andere oever dan het centrum van Oudenaarde. Zowel langs de ophaalbrug, als langs de vaste brug wandel je in 5 minuten van de Markt van Oudenaarde naar de abdij. Klik hier voor een routebeschrijving.

 

Op het programma

 

Opening door Marc de Bel: hij leest een stuk uit zijn roman "Nelle", over onder andere ene Joannes Thooft.

Proclamatie categorie A en B: prijsuitreiking voor de jongste categorieën.

Poëtisch programma door Maarten Inghels en Peter van der Wal: een Vlaamse en een Nederlandse dichter brengen het beste van zichzelf en van Jotie.

Muzikaal-poëtisch intermezzo door Steef Verwee en gasten: gedichten met muzikale begeleiding door Steef Verwee, Frank de Crits, Lou Demulder en Patricia Beyssens.

Proclamatie categorie C en D: prijsuitreiking voor de jongvolwassenen en volwassenen.

Optreden Band of Willies, jonge veelbelovende bluesband uit het Oudenaardse.

Eet-, drank- en poëziestalletjes

 

Vragen? jotie@jonggroen.be

Jong Groen Oudenaarde organiseert de prijsuitreiking in samenwerking met de familie van Jotie en fans van de dichter. En dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de steun van onze sponsors. Daarom: kijk ook eens op www.jotiepoezieprijs.be/2012/sponsors.

 

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.