Tijd voor een ander, gezonder Europa met Bart Staes en Petra De Sutter

09 Oktober 2016

Tijd voor een ander, gezonder Europa met Bart Staes en Petra De Sutter

Als mensen vandaag over Europa praten, gaat het meestal over de economische crisis, de vluchtelingen, de Brexit en de politieke crisis waarin Europa beland is. We zijn Europa-moe. Niemand praat nog over het vredesproject waaruit de Europese Unie ontstaan is, over het vrij verkeer van personen, goederen en diensten. Wie praat nog over de interne markt, Schengen of de Euro? Of over het feit dat onze kinderen via Erasmus in een ander land kunnen gaan studeren. Waar gaat het heen met Europa? Is er nog een toekomst? Wordt het tijd om de Europese utopie te begraven of is er plaats voor een nieuw en ander Europa?      

Bart Staes en Petra De Sutter, beiden Europees actief voor Groen, respectievelijk in het Europees Parlement en in de Raad van Europa, gaan met u in debat op maandag 17 oktober in zaal "De Kroon" in Horebeke. Ze brengen een verhaal van hoop, van strijdbaarheid en van geloof in een ander Europa. Niet dat van de multinationals, belastingontduiking, glyfosaat of hormoonverstoorders, maar van een gezond Europa, sociaal en politiek één. Een Europa met een hart en een identiteit, dat tezelfdertijd op het internationaal toneel een belangrijke rol wil spelen. Tijd voor een ander Europa.

 

   

U komt toch ook naar hen luisteren? Laat het weten aan Claire (Claire.vanhoutte@groen.be) of mezelf ([email protected]e).

 

De Kroon vind je in de Dorpsstraat 12. Deuren open om 19u30; aanvang om 20u. Toegang: 5 euro, Groen-leden 3 euro. Muzikale begeleiding: Egon De Mil