Groen pakt uit met "jongerenteam"

28 Juni 2018

Groen pakt uit met

https://www.youtube.com/watch?v=yrOqOsgczio De partij Groen stelt in Oudenaarde haar jongerenteam voor met tien jongerenkandidaten waarvan maar liefst zes "eerste kiezers" kandidaten. Dat zijn jongeren die jonger zijn dan 24 jaar en voor het eerst mogen gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

https://www.youtube.com/watch?v=yrOqOsgczio

 

De partij Groen stelt in Oudenaarde haar jongerenteam voor met tien jongerenkandidaten waarvan maar liefst zes "eerste kiezers" kandidaten. Dat zijn jongeren die jonger zijn dan 24 jaar en voor het eerst mogen gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

 

"Een heel bewuste keuze", zegt lijsttrekker Elisabeth Meuleman. "Het is ongelooflijk moedig dat deze jongeren hun nek uitsteken en niet aan de zijlijn blijven staan. Politiek is voor jongeren vaak een ver-van-mijn-bedshow. Ze weten niet altijd goed voor wie ze moeten stemmen en waarom. Toch beïnvloedt politiek dagdagelijks het leven van jongeren. Dit jongerenteam wil geen beleid voor jongeren, maar een beleid van en door jongeren. Ze willen politiek terug dichter bij jongeren brengen."

 

"Wij willen participeren en gehoord worden", zegt Maud Wybraeke die de derde plaats heeft gekregen op de groenlijst. "Ik wil zetelen in de gemeenteraad om de stem van jongeren te laten wegen op het beleid. Wij willen meer ruimte voor jongeren, maar ook veilige fietspaden. We zijn bekommerd om het klimaat en luchtkwaliteit en willen extra aandacht voor kinderen en jongeren die het minder goed hebben in onze stad."

 

De "eerste kiezers" kandidaten voor Groen zijn Maud Wybraeke (21 jaar, student politieke wetenschappen, actief bij vzw Parel, 3de plaats), Emma Browaeys (18 jaar, actief bij Litoziekla), Frauke Couché (18 jaar, laatste jaar gezondheidswetenschappen, leiding KSA Eine), Mathilde Haesaert (20 jaar, student pedagogische wetenschappen, leiding KSA Mater en jeugdraad), Samuel Tuyttens (18 jaar, 6de jaar economie/talen, leiding KSA Mater), Solomon Winnepeninckx (23 jaar, arbeider, atletiekclub).

 

Daarnaast krijgen ook de prille dertigers Folke D’Haeyer (30 jaar, Volkegem, landmeter en skater), Pieter Feys (30 jaar, Steunpunt Voor Inclusie, Rugby Rhinos) An Van Lancker (29 jaar, jeugdwerk) en Pieter Van Welden (31 jaar, brugfiguur, Litoziekla) een plaats op de lijst.

 

"Met tien jongerenkandidaten bestaat onze lijst dus voor één derde uit jongeren", besluit Meuleman. "Jongeren nemen hun toekomst zelf in handen. Wij zijn bijzonder fier dat ze kiezen voor politiek en voor Groen. Een heel duidelijk signaal pro engagement en pro politiek."