Wereldfietsdag: Groen wil meer Oudenaardisten op de fiets

28 Juni 2018

Wereldfietsdag: Groen wil meer Oudenaardisten op de fiets

3 juni werd door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldfietsdag. Dit jaar vindt die Wereldfietsdag voor de allereerste keer plaats. Groen Oudenaarde grijpt Wereldfietsdag aan om fietsers te bedanken en om enkele speerpunten voor een beter fietsbeleid in de verf te zetten. https://www.youtube.com/watch?v=WWi_NY37jWk

3 juni werd door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldfietsdag. Dit jaar vindt die Wereldfietsdag voor de allereerste keer plaats. Groen Oudenaarde grijpt Wereldfietsdag aan om fietsers te bedanken en om enkele speerpunten voor een beter fietsbeleid in de verf te zetten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WWi_NY37jWk

 

"In het weekend springen duizenden mensen hun koersfiets of mountainbike op om te ontspannen, te genieten, of om als Flandriens de conditie te testen op één van onze beroemde kuitenbijters," zegt Groenraadslid en fervent fietser Steven Bettens. "Fietsen maakt gelukkig, daar zijn al die fietsers van overtuigd. Wij willen die fietsers ook graag in de week op de fiets krijgen. Naar school, naar het werk, om een boodschap. Goed voor de gezondheid, het klimaat en de luchtkwaliteit in onze stad."

 

"Om dat te bereiken," vervolgt Bettens, "moet onze stad nog heel wat fietsvriendelijker worden. De stad heeft zelfs de sleutels in handen voor een succesvol fietsbeleid. Fietsinvesteringen kosten bovendien minder dan investeringen voor de auto en ze garanderen een betere mobiliteit."

 

"De fietsring moet dringend afgewerkt worden", besluit het fietsende gemeenteraadslid, "en een veilig fietspad rond het centrum van de stad worden dat o.a. langs middelbare scholen, zwembad, sportvelden en dicht bij het station passeert. Bestaande en nieuw aan te leggen fietspaden moeten deze fietsring met alle deelgemeenten verbinden. In het centrum kiezen we waar mogelijk voor fietsstraten: straten waar auto’s de fietser niet mag inhalen. Goede fietsenstallingen ontbreken nog aan De Woeker, in winkelstraten, aan bushaltes, begraafplaatsen (bv. in de Dijkstraat),... We herhalen tenslotte ons voorstel uit 2014 voor een groepsaankoop en een gemeentelijk subsidie voor elektrische fietsen om meer mensen op de fiets te krijgen."

 

https://www.youtube.com/watch?v=WWi_NY37jWk