'Stoverij voor de boerderij' brengt 1400 euro op

20 December 2023

'Stoverij voor de boerderij' brengt 1400 euro op

De benefiet ‘stoverij voor de boerderij’ die Meer dan Groen organiseerde voor de educatieve Natuurboerderij Bos t’ Ename bracht 1400 euro op.

De benefiet ‘stoverij voor de boerderij’ die de partij Meer dan Groen organiseerde voor de educatieve Natuurboerderij Bos t’ Ename bracht 1400 euro op. ‘Een mooi bedrag’, zeggen raadsleden en koks van de avond Pieter Feys en Wouter Decoodt, ‘en toch wel een hele uitdaging. We kregen iets meer dan 100 eters over de vloer in ons café. Dat betekende 25 kg stoofvlees bakken, 8 kg ajuinen snijden, en twee volledige bakken Chimay voor de saus’.

‘Uiteraard met heel veel plezier gedaan’, vervolgen de twee, ‘want met Meer dan Groen staan we volledig achter de doelstellingen van de Natuurboerderij. De Natuurboerderij wordt een unieke plek waar natuur, erfgoed en ambacht samen komen. Een kruisbestuiving tussen verschillende sectoren, organisaties en doelgroepen en dus echt een sociale en ecologische troef voor onze stad.’

Guido Tack en Pieter Blondé zijn dankbaar en tevreden: ‘we verwelkomen alle initiatieven en bijdragen van bedrijven, organisaties of particulieren. Onze middelen komen van Natuurpunt, het LEADER project, de stad Oudenaarde en verschillende privésponsors en donateurs maar we moeten nog steeds een deel van de middelen bijeen zoeken via particuliere initiatieven of benefieten.’

Iedereen die nog een steentje wil bijdragen kan dat doen op rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 met als mededeling 'P-10-000329 Leader Educatieve Natuurboerderij Bos t'Ename' of kan contact opnemen met Pieter Blondé op 0488 362279 of [email protected]. Voor meer info over de Natuurboerderij zelf of met Guido Tack op 0474 900230 of [email protected] voor meer info over de fondsenwerving voor de Natuurboerderij.