Dag van de Zorg: Groen Oudenaarde bedankt zorgpersoneel

28 Juni 2018

Dag van de Zorg: Groen Oudenaarde bedankt zorgpersoneel

Persbericht 18 maart 2018 Met merci-paaseitjes en -paaslelies feliciteerde het Groene "zorg-team" met artsen Eva Pycke en Peter Blondeel, Groen-plusser Marie-Rose Beernaert en zorgverpleegkundige Natalie Lannau samen met Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman ook dit jaar het zorgpersoneel in WZC Meerspoort, WZC Scheldekant, Heuvelheem, Heilig Hart, Kloosterhof en AZ Oudenaarde.

Met merci-paaseitjes en -paaslelies feliciteerde het Groene "zorg-team" met artsen Eva Pycke en Peter Blondeel, Groen-plusser  Marie-Rose Beernaert en zorgverpleegkundige Natalie Lannau samen met Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman ook dit jaar het zorgpersoneel in WZC Meerspoort, WZC Scheldekant, Heuvelheem, Heilig Hart, Kloosterhof en AZ Oudenaarde.

 

"Mijn collega's geven dagelijks het beste van zichzelf in moeilijke omstandigheden", zegt zorgkundige Natalie Lannau. "Naast de dagdagelijkse zorg voor de cliënten moet er ook voldoende aandacht zijn voor het welzijn van het personeel. Dit kan door in te zetten op voldoende personeel en werkbaar werk in optimale omstandigheden. Hoe meer zorg voor het personeel, hoe meer dit afstraalt op de bewoners."

 

"Wij komen hier als artsen bijna dagelijks en kunnen alleen maar vaststellen: er wordt steeds meer verwacht met steeds minder middelen. Door de moeilijke financiële toestand en besparingen wordt de druk op het personeel steeds groter", getuigen Eva Pycke en Peter Blondeel. "Hier zit geen rek meer op, het zorgberoep is geen bandwerk maar blijft mensenwerk en daar is tijd en ruimte voor nodig."

 

"Wij willen zorg dragen voor de zorgenden", zegt Marie-Rose Beernaert, "en we hebben alvast twee concrete voorstellen klaar. We ijveren voor een gezondheidsambtenaar bij de stad die zorgkundigen, vrijwilligers en zorgbehoevenden kan ondersteunen bij zorgvragen. En we willen dat de stad helpt bij het opbouwen van een vrijwilligers- en buurtnetwerk. Zo verlaagt de werklast voor zorgkundigen."

 

"Op deze Dag van de Zorg willen wij deze doeners, die zich dagdagelijks inzetten voor de zorgbehoevenden in onze samenleving, van harte bedanken", besluit Groen-parlementslid Elisabeth. "Zij verdienen het om vandaag in de bloemetjes te worden gezet!"

 

Elisabeth Meuleman
Vlaams Volksvertegenwoordiger
Gemeenteraadslid Oudenaarde
0473 41 61 47