Goed in je vel op school!

17 November 2010

Goed in je vel op school!

Uitnodiging Onderwijsavond: Goed in je vel op school! Dinsdag 23 november 2010 te Zottegem

Groen! regio Zuid-Oost-Vlaanderen en Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman nodigen je van harte uit op een informatieavond rond onderwijs met als thema "Goed in je vel op school - Sleutels voor een succesvolle schoolcarrière".

Elisabeth Meuleman: "Groen! wil als partij onderwijs hoger op de politieke agenda plaatsen. Veel maatschappelijke problemen kunnen preventief via onderwijs worden aangepakt. Een goede scholing maakt mensen sterker en vergroot sociale gelijkheid. Een overheid die nalaat te investeren in onderwijs, krijgt de rekening later gepresenteerd. Groen! wil daarom nu volop investeren in de toekomst van onze jongeren."

Op zaterdag 19 maart 2011 organiseert onze partij een onderwijscongres. In aanloop van het congres wil we onze ideeën toetsen bij mensen uit het veld. Elisabeth Meuleman gaat daarom de boer op. In een reeks gesprekken confronteert ze de ideeën van de partij met de ervaringen van leerlingen, ouders, leerkrachten, directie,...

Op dinsdag 23 november om 20 uur organiseert de Groen!-regio Zuid-Oost-Vlaanderen zo'n gespreksavond. Deze vindt plaats op de boekenzolder van het Egmontkasteel in de Heldenlaan te Zottegem. We proberen een antwoord te vinden op de vraag "Hoe kunnen we het welzijn en de slaagkansen van onze kinderen op school verhogen?" Tegelijk houden we ook de steeds zwaarder wordende taak van de leerkracht onder de loep. Elisabeths Gesprekspartners die avond zijn

  • Cornelis Blommaert, directeur Koninklijk Atheneum Oudenaarde;
  • Luc Lamote, directeur Centrum Leren & Werken;
  • Wouter Vande Winkel, leraar en gemeenteraadslid uit Ninove.

Er is ruimschoots tijd voorzien voor reacties uit de zaal. We nodigen dan ook graag iedereen die betrokken is bij onderwijs ? ouders, leerkrachten, directies, begeleiders,... - uit.

Iedereen is welkom, toegang is gratis.

Meer info: Elisabeth Meuleman, 0473 41 61 47