Vier straffe Oudenaardse kandidaten op de lijsten voor Groen

20 Februari 2024

Vier straffe Oudenaardse kandidaten op de lijsten voor Groen

Op de lijsten voor Groen in Oost-Vlaanderen zullen vier Oudenaardse kandidaten terug te vinden zijn: An Verhasselt en Mathilde Haesaert op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen; Gulsah Ak en Wouter Decoodt voor het federale parlement.

Op de Vlaamse en federale lijsten voor Groen in Oost-Vlaanderen zullen vier Oudenaardse kandidaten terug te vinden zijn. Het gaat om An Verhasselt en Mathilde Haesaert op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen; en Gulsah Ak en Wouter Decoodt voor het federale parlement. ‘Vier ijzersterke kandidaten die mijn volle steun genieten en aan wie ik met veel plezier en vertrouwen de fakkel doorgeef,’ zegt uittredend parlementslid Elisabeth Meuleman die zelf stopt met nationale politiek en voluit voor Oudenaarde kiest.

 

Met Gulsah (27) en Mathilde (26) krijgen twee Oudenaardse jongerenkandidaten een stem op bovenlokaal niveau. ‘Dat deze jongeren hun nek uit steken om het belang van politiek voor en door jongeren mee uit te dragen stemt mij bijzonder tevreden,’ zegt Meuleman. Mathilde Haesaert staat op de 11de plaats voor het Vlaams Parlement. Mathilde werkt in de jeugdhulp en wordt elke dag geconfronteerd met wachtlijsten en structurele onderfinanciering. Dat, en een ambitieus en eerlijk klimaatbeleid, zijn thema’s waar zij voor wil vechten. Gulsah Ak gaat voluit voor eerlijke kansen en wil racisme en discriminatie bestrijden in sectoren zoals werk en onderwijs. Zij staat 11de op de federale lijst.

 

Met An Verhasselt haalt de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement ervaring binnen. An is al jarenlang voorzitter van Groen en nu Meer dan Groen in Oudenaarde. An staat op de 7de plaats. Haar stokpaardjes zijn het beleidsdomein welzijn en preventieve gezondheidszorg. Ook Wouter Decoodt brengt als voormalig OCMW-raadslid en als gemeenteraadslid heel wat ervaring binnen. Wouter staat op de 16de plaats op de federale lijst. Wouter wil zich inzetten voor goede en betaalbare zorg in de eigen buurt en effectieve armoedebestrijding.

 

‘Met dit prachtige klavertje vier van Oudenaardse kandidaten kan ik de bovenlokale politiek nu met een gerust hart doorgeven en volop voor ons lokale en verbredende Meer dan Groen-project in Oudenaarde gaan,’ besluit Meuleman.

 

Petra De Sutter

‘Daarnaast steunen wij natuurlijk ook de campagne van lijsttrekker en viceminister uit de regio en buurgemeente Horebeke Petra De Sutter. Zij staat voor de manier waarop ook Meer dan Groen aan politiek wil doen: constructief, oplossingsgericht en verbindend. Zij polariseert niet, roept niet van aan de zijlijn, maar werkt samen, sluit compromissen en gaat in dialoog. Dat is helemaal onze stijl.’